Capgirem Vic demana que es faci públic el contingut del pacte entre CiU i Vic per tots

Comunicat de Capgirem Vic davant el pacte de Vic per Tots amb la dreta vigatana

La setmana passada es feia públic en una roda de premsa en la qual van participar, entre altres, l’alcaldessa, Anna Erra i el regidor de Vic per Tots, Arnau Martí, un “acord de governabilitat” entre l’equip de govern i Vic per a Tots. Des de Capgirem Vic fem una valoració crítica d’aquest pacte.

Primer de tot, ens agradaria que el contingut d’aquest pacte es fes públic. Malgrat que durant els últims mesos ja es veia un acostament entre Arnau Martí i el govern, no deixa de sorprendre que algú que s’autoanomena d’esquerres signi un xec en blanc al govern de dretes. Ens agradaria saber quin cost tindrà per a la ciutat aquest pacte i què en traurà Martí d’aquest acord. Haurem d’estar atents.

Ens sembla una falta de respecte per les persones que realment són d’esquerres, i fins i tot ens atreviríem a dir frau electoral, que el representant d’ICV i Podem signi aquest acord amb la dreta vigatana. De fet, ja fa mesos que no està donant suport a propostes de les esquerres i en canvi sí que vota a favor, per exemple, de la facultat privada de Medicina, entre moltes altres propostes neoliberals. De la mateixa manera ens sembla una ofensa que la teatralització del pacte es fes al parc Pasqual Blanca, històric sindicalista i militant d’Iniciativa.

Tot això ho protagonitza algú que fa tan sols nou mesos va assegurar que ell no venia a fer de crossa de Convergència, quan Capgirem Vic ens vam abstenir als anteriors pressupostos. Algú que quan David Fernàndez va fer la famosa abraçada a Artur Mas va dir “no abracem als corruptes i els senyors de les retallades”, i qui va ser un dels impulsors més insistents del pacte d’esquerres. Quines esquerres? Cada dia veiem més clar que no ens vam equivocar amb la decisió. Sembla que al representant d’ICV i Podem li interessa més el poder que no pas les polítiques d’esquerres i socials. Com a mínim que es tregui la careta. Per respecte.

També ens agradaria escoltar la posició dels seus socis de candidatura, ICV,EUiA i Podem, sobre aquest pacte amb un partit de la dreta nacionalista que els invalida com a opció alternativa de cara al futur.