Vic per a tots sí que va intentar portar la documentació del cas Dilart a la Fiscalia


declas-arnau-marti

El regidor de Vic per a tots, Arnau Martí, declarava a El 9 Nou d’aquest divendres, referint-se al cas Dilart: “Nosaltres no ho vam portar a la Fiscalia perquè creiem que els temes polítics se solucionen políticament i no judicialment”. En realitat, després que Capgirem Vic anunciés que presentaria la documentació a la Fiscalia perquè fos una instància externa qui dilucidés si hi havia possible delicte o no, el regidor de Vic per a tots va adreçar-se a Capgirem, en nom propi i del grup d’ERC, segons va dir aleshores, per demanar si es veia bé que es presentés la documentació conjuntament entre Capgirem Vic, Vic per a tots i ERC.

Des de Capgirem, després de debatre-ho en assemblea, es va decidir continuar sols en la presentació de l’escrit, sense Vic per a tots i ERC. Com a resposta, el portaveu de Capgirem Vic, Joan Coma Roura, parlant en nom de l’assemblea de Capgirem, el 23 de desembre de 2015 enviava el següent correu electrònic a Arnau Martí i  al portaveu d’ERC Joan Ballana, del qual encara es conserva còpia:

“Bon dia Arnau i Joan,

Us havia d’escriure ahir, però per motius personals em va ser impossible.

Referent a la proposta que l’Arnau ens va fer arribar, el passat divendres 18/12/15, en nom de VxT i ERC, i que consistia en portar el cas DILART a la fiscalia conjuntament ERC, CAPGIREM VIC i VxT, i fer una roda de premsa conjunta per explicar-ho, us he de comunicar que l’assemblea de CAPGIREM VIC vam considerar de seguir com fins ara i anar-hi sols.

Ho tenim tot preparat per portar-ho, i vam considerar que vosaltres havíeu decidit (i anunciat) sol·licitar un ple extraordinari – que nosaltres mai vam considerar que fos el camí – i que alhora heu estat negociant/parlant tot un seguit de mesures amb l’equip de govern actual que legítimament mai vau compartir amb nosaltres fins que al Ple ho vàreu mencionar, com a resposta a la proposta presentada per l’equip de govern.

Per altra banda, nosaltres no busquem titulars, tal i com tots dos vau declarar a el 9 nou, just el divendres després de que nosaltres haguéssim anunciat que ho portaríem a fiscalia i antifrau.

Per tots aquests motius, l’assemblea va considerar que ara no venia al cas presentar-ho conjuntament i que era millor que en aquest assumpte cadascú fes el que cregués més convenient. Nosaltres preferim que sigui una instància externa i no els polítics qui determinin la gravetat dels fets, i aquesta és l’única raó per la qual ho portem a fiscalia.

Salut,

Joan Coma Roura – CAPGIREM VIC.”

Cap dels dos destinataris del correu electrònic, Arnau Martí i Joan Ballana, van desmentir mai els detalls que es comentaven en el correu electrònic.

Ara, un cop firmat el pacte de governabilitat amb la dreta vigatana, i un cop sabuda l’opinió del fiscal sobre el cas, el regidor de Vic per a tots, en la seva línia habitual d’adaptar la realitat als seus interessos, es desmarca d’uns fets dels quals ell va ser un dels principals instigadors, fins el punt d’erigir-se en portaveu propi i del grup d’ERC per demanar a Capgirem Vic de particpar conjuntament de la presentació de la documentació de Dilart davant la fiscalia. Tot plegat, acompanyat de la corresponent roda de premsa per donar-li un ressò mediàtic més gran, extrem que Capgirem Vic sempre ha volgut evitar.

En aquest enllaç pot consultar-se una còpia del correu electrònic enviat per Capgirem Vic a Vic per a tots i ERC.