Capgirem Vic insta a l’equip de govern a no convidar a més reunions on no hi estigui obligat per llei al grup de Plataforma Vigatana

Anna Erra escoltant el discurs masclista i insultant que li va adreçar el regidor feixista al ple de constitució de l’Ajuntament. Foto: Adrià Costa/Osona.com

 

L’assemblea de CAPGIREM VIC insta a l’equip de govern de l’Ajuntament a no convidar a més reunions on no hi estigui estrictament obligat per llei al grup de Plataforma Vigatana, l’extrema dreta feixista vigatana. CAPGIREM VIC ja anuncia que no participarà a més reunions on Alcaldia i/o qualsevol membre del govern hi convoqui a Plataforma Vigatana. Entenem i reivindiquem que, més enllà dels espais que obligui la llei (Juntes de Portaveu, Plens i les Comissions Informatives), el govern mai no hauria de convidar el feixisme a participar d’espais de debat polític. Considerem que tampoc ho hauria de fer cap entitat, ni cap plataforma ciutadana. Demanem a tothom un compromís inequívoc per aplicar un cordó sanitari davant d’aquells que fan de l’odi vers la diversitat un instrument per acumular poder i privilegis polítics i viure de la política.

Després de pràcticament dos anys de legislatura, l’assemblea de CAPGIREM VIC pren aquesta decisió per denunciar l’actitud que el govern, i també la resta de forces polítiques del consistori, tenen amb el regidor feixista en aquestes trobades. Malgrat la ideologia racista, xenòfoba, homòfoba i misògina de Plataforma Vigatana, i l’actitud  masclista i agressiva del seu regidor en les reunions, el govern i els diferents grups municipals hi mantenen una relació més que cordial. En cap moment es fa absolutament res per aturar l’inacceptable comportament d’aquest regidor. De fet, ja en el primer ple d’aquest mandat, el de de constitució de l’Ajuntament, que va tenir lloc el 13 de juny de 2015, el regidor feixista va dedicar un discurs masclista i insultant a l’Alcaldessa Anna Erra. Aquella actitud no ha fet més que repetir-se, reiteradament, també contra altres membres del consistori.

Volem recordar, a més, que va ser Plataforma Vigatana qui va denunciar totes les regidores i regidors independentistes d’aquest consistori, per aprovar la moció de suport a la Resolució 1/XI del Parlament de Catalunya, sobre l’inici del procés polític a Catalunya com a conseqüència dels resultats electorals del 27 de setembre de 2015. La seva denúncia a la Guàrdia Civil ha fet que el nostre company Joan Coma i Roura estigui sent investigat per un presumpte delicte d’incitació a la sedició i fos detingut el passat 27 de desembre per ser portat a l’Audiència Nacional espanyola. És necessari recordar, doncs, que l’extrema dreta vigatana és part activa i directa de les forces d’extrema dreta que estan judicialitzant el procés sobiranista català. Si a Berga la denúncia contra l’Alcaldessa Montse Venturós la va presentar Societat Civil Catalana, i a Badalona el PP de Garcia Albiol, a Vic és Plataforma Vigatana qui denúncia l’independentisme tot intentant coartar la llibertat d’expressió en els plens municipals. En un context d’excepcionalitat política com l’actual procés sobiranista, és més necessari que mai aïllar completament aquells que faran tot el possible perquè els nostres representants polítics i activistes socials acabin perseguits i inhabilitats per la (in)justícia espanyola.

Arribats a aquest punt, demanem al govern que deixi de convocar Plataforma Vigatana en les reunions de treball habitual i demanem a la resta de forces polítiques que es posicionin clarament i deixin de mantenir una relació normalitzadora amb el feixisme. És totalment inacceptable continuar normalitzant l’extrema dreta vigatana. A principis d’aquesta setmana vam comunicar a l’Alcaldessa Anna Erra que a partir d’ara les nostres regidores no assistirien a cap més trobada –més enllà de les Juntes de Portaveus i Comissions Informatives on per llei han de convocar tots els grups municipals del consistori– on hi convoquessin l’extrema dreta. Doncs bé, la resposta de l’Alcaldessa de la ciutat ha estat transformar una reunió de treball –sense costos per l’Ajuntament ni amb l’obligació de convocar a Plataforma Vigatana– que ja havia estat convocada, en una Junta de Portaveus Extraordinària –amb costos de dietes per l’Ajuntament– per així poder dir que està obligada a convocar-hi Plataforma Vigatana. Recordem que cada Junta de Portaveus extraordinària costa a la ciutat 726,60 €, comptant que hi assisteixen els sis portaveus dels diferents grups municipals: Josep Arimany (CiU), Joan Ballana (ERC-SOM VIC), Joan Coma (CAPGIREM VIC), Benjamí Dòniga (PSC), Josep Anglada (PV) i Arnau Martí (VxT).

Denunciem l’actitud inacceptable de l’Alcaldessa Anna Erra i del govern de la ciutat i anunciem que no assistirem tampoc a les Juntes de Portaveus Extraordinàries que es convoquin en aquest format única i exclusivament per així poder justificar la convocatòria de l’extrema dreta.

Per una ciutat lliure d’extrema dreta i feixisme.