Comunicat de Capgirem Vic davant la desautorització pública als regidors del PSC i VxT

anna erra amb doniga i che

Davant dels esdeveniments dels últims dies, CAPGIREM VIC vol denunciar públicament l’estafa i traïció que els regidor del PSC Vic, Benjamí Dòniga, i Vic per a Tots, Arnau Martí, estan perpetuant vers les 1.003 (PSC) i 752 (VxT) persones que van votar-los el 24 de maig de 2015. En l’última setmana hem vist com tant el PSC com PODEM, que juntament amb Iniciativa per Catalunya formaven Vic per a Tots, han desautoritzat als seus regidors a l’Ajuntament. Per una banda, el PSC ha demanat a Benjamí Dòniga que entregui l’acta de regidor. Per altra banda, PODEM s’ha desmarcat del suport que Arnau Martí ha donat a la creació d’una Facultat Privada a la ciutat. Lamentem que aquests posicionaments no s’hagin donat fins ara, quan ja portem dos anys de legislatura. Ambdues forces han demostrat sobradament que no són més que les crosses que perpetuen a Convergència i Unió, ara Partit Demòcrata Europeu Català, dempeus en el poder. Volem denunciar doncs l’estafa que aquestes dues candidatures han suposat en termes d’esquerres per a la ciutat, amb dos representants, mediocres i oportunistes, que s’han venut al govern d’Anna Erra. És especialment greu el fet de que el regidor Arnau Martí brindés amb cava la Facultat Privada i s’amagués de les fotos, és una mostra clara de la seva constant actuació premeditada de cara a la galeria. Aquest fets mostren i demostren que més enllà de discursos retòrics, amb aquest tipus de polítics i comportaments, aquestes dues forces no podran ser en un futur opció de canvi a la ciutat.

Per altra banda, demanem que el Partit Demòcrata i el PSC aclareixin públicament si representants del PDeCAT han pressionat al PSC de Vic i Osona perquè reclamin l’acta de regidor a Benjamí Dòniga. Ens consta que és així, i en cas de confirmar-se, evidenciaria una vegada més l’absoluta fragilitat i hipocresia de la majoria que ostenta el govern de la ciutat. Seria especialment greu que aquests mantinguessin a Benjamí Dòniga en el govern, en detriment de la ciutat, alhora que estan pressionant, a porta tancada, el PSC perquè faci fora a Benjamí Dòniga.

Lamentem la situació que l’engany d’aquestes forces han suposat per les qiuasi 2.000 persones que van votar PSC i VxT. Ho lamentem, també, per totes aquelles persones que lluiten per transformar la ciutat. És evident que l’actitud de submissió del regidors oportunistes del PSC i VxT tenen vers la dreta vigatana dificulta, a curt termini, qualsevol canvi real. Tanmateix, a més llarg termini, aquestes actituds aclareixen el panorama de cara al 2019 ja que, de continuar igual, aquestes dues forces s’autodescartarien com a opcions de canvi creïbles al no oferir cap mena de garantia en quant als compromisos establerts amb la ciutat.