La corrupció no hi té lloc en la defensa de la República

Atès que en les darreres mobilitzacions convocades a la Plaça tant per l’Ajuntament com l’ANC, Òmnium o el CDR de Vic hi ha hagut la participació de corals vigatanes al finalitzar l’acte. Atès que aquestes dues corals (Orfeó Vigatà i Canigó) ja sigui perquè han estat convidades, ja sigui perquè han estat proactives en voler participar han interpretat El Cant de la Senyera i Els Segadors gairebé en totes les concentracions sota la direcció dels seus directors. Atès que una d’aquestes corals ha estat dirigida a la plaça pel gens honorable sr. Xevi Solà, ex Secretari General de Cultura de la Generalitat de Catalunya, extinent d’alcalde, exregidor de Cultura i exregidor de Territori i Urbanisme de l’Ajuntament de Vic condemnat el passat 20 d’Octubre del 2017 a 23 mesos de presó per malversació impròpia de fons públics i falsedat en document mercantil. Atès que el condemnat va reconèixer els fets d’haver desviat diners de l’entitat municipalista a través de factures falses a empreses de la seva propietat i l’increment injustificat de sou. Atès que el condemnat va acceptar la pena a canvi de retornar més de 600.000€ i no ingressar a presó. Atès que finalment, després d’haver-se reconegut com a lladre confés i haver acceptat l’autoria de pràctiques corruptes, s’ha tingut en compte l’atenuant de reparació de dany i la pena s’ha reduït a 23 mesos de presó, que queda suspesa, tres anys d’inhabilitació i un import total de 121.000€. Atès que ja no es pot fer servir el terme presumptament ni tampoc es pot parlar d’innocència perquè el condemnat va arribar a un acord extrajudicial assumint els fets.

Atès que en moments complicats i difícils com els que estem vivint, no és democràtic normalitzar que un govern que no ha comès cap delicte sigui empresonat, igual com tampoc és democràtic que algú que ha confessat un saqueig pugui dirigir un coral davant de milers de persones que lluiten contra la injustícia. Atès que estem convençudes que tots els vigatans i vigatanes, així com també les persones que participen de les corals, estan absolutament compromeses amb la lluita contra la corrupció i en l’obertura d’un Procés Constituent que faci que la República Catalana tingui les garanties necessàries per eradicar-la. Atès que en la República proclamada l’ètica política és un dels valors fundacionals.

Per tot això, manifestem:

1.Que no es permeti que el Sr. Xevi Solà dirigeixi cap coral en cap més acte públic en defensa de la República, per la llibertat dels presos i preses polítiques i de suport al legítim govern de la Generalitat avui empresonat.

2.Que l’Ajuntament, les entitats sobiranistes ANC i Òmnium, el CDR de Vic i els partits sobiranistes de l’Ajuntament de la ciutat vetllin perquè no es torni a convocar el Sr. Xevi Solà per tal que participi en el format que sigui en cap més acte públic.

3.Que l’Ajuntament, les entitats sobiranistes ANC i Òmnium, el CDR de Vic i els partits sobiranistes de l’Ajuntament de la ciutat assumeixin un paper actiu contra la corrupció i per tant, es sumin a aquest comunicat o en segona instància es pronunciïn en la línia d’aquest comunicat.

4.Que la corrupció política no hi té lloc en la defensa de la República Catalana.