La CUP de Vic farà l’enganxada del primer cartell a la plaça de l’Ambulatori per no coincidir amb els partits del 155

La CUP de Vic farà aquest dilluns a les 12 de la nit l’enganxada del primer cartell de les eleccions del 21D a la plaça de l’Ambulatori, també coneguda popularment com la plaça de la Presó, en haver-hi hagut antigament en aquell indret la presó de Vic. La CUP, per tant, no assistirà a la tradicional enganxada del primer cartell que els partits que es presenten a les eleccions solen fer a la plaça Major a l’altura del Merma.

El motiu és simbolitzar per una part l’excepcionalitat d’aquestes eleccions, imposades per l’Estat espanyol i amb membres del Govern legítim i de les entitats sobiranistes a la presó i a l’exili, fent l’enganxada del primer cartell en un indret simbòlic de la ciutat, però també i molt especialment, per no coincidir i molt menys fer-se una foto junts amb les forces polítiques que han impulsat i donat suport a l’aplicació del 155 i a l’empresonament dels diferents representants polítics. La plaça de l’Ambulatori o de la presó ja és on fa uns dies Òmnium Cultural va fer la presentació de la campanya «Un poble empresonat».

La CUP Vic aprofita aquest comunicat per refermar la nostra exigència de llibertat immediata dels presos polítics del procés independentista i l’arxivament de la seva causa. Com hem informat en una nota de premsa aquest matí, en el pròxim ple de Vic el grup de Capgirem Vic presentarà una moció en aquest mateix sentit per deixar ben evident la solidaritat del consistori amb els presos i el rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.