L’equip de govern no es presenta a la reunió convocada per Capgirem Vic amb veïnat i grups polítics per parlar de l’antena del carrer Sant Fidel

Veïnat de l'antena del carrer Sant Fidel amb mostres de protesta a l'últim ple de Vic
Veïnes de l’antena del carrer Sant Fidel amb mostres de protesta a l’últim ple de Vic

Tal com vam fer públic fa una setmana, CAPGIREM VIC hem intentat generar un espai lliure d’extrema dreta feixista per tal d’analitzar la situació del desmantellament de l’antena del Carrer Sant Fidel. Davant la nostra convocatòria, l’Alcaldessa ens va comunicar que l’equip de govern no assistiria a la reunió al·legant dues raons: per una banda, se’ns va dir que el lloc de les reunions era l’Ajuntament i que ja se n’havien fet moltes. Per altra banda, en la seva contesta la recent diputada de Junts per Catalunya també ens deia que aquestes reunions s’havien de celebrar amb “el total de protagonistes” que havien donat suport a la moció del passat 3 de febrer de 2016. Davant d’aquestes dues raons, CAPGIREM va proposar trobar-se a l’Ajuntament, enlloc del Centre Cívic Can Pau Raba que havíem proposat en la primera convocatòria. El govern no va contestar a la nova proposta. En aquest sentit, lamentem profundament que un equip de govern que es diu independentista es negui a reunir-se amb la resta de grups municipals i l’Associació d’Afectats per l’Antena del carrer Sant Fidel de Vic, si en la reunió no hi és convocada l’extrema dreta feixista. Tal com ja hem denunciat en altres ocasions, volem recordar que cap marc legal obliga l’Alcaldessa a adoptar aquesta posició. Alhora, denunciem que recentment l’Alcaldessa ha mantingut altres reunions, també relacionades amb qüestions mediambientals, on per acord de ple hi havíem d’estar convidats tots els grups democràtics i que en canvi no se’ns hi va convidar. És evident que l’Alcaldessa Erra i el seu govern adopten criteris canviants en funció dels seus interessos polítics.

La reunió amb l’Associació d’Afectats per l’Antena del carrer Sant Fidel de Vic va celebrar-se, tal com estava previst, ahir dimecres a les 19h. al Centre Cívic Can Pau Raba. En la reunió hi van participar diferents membres de l’Associació, el grup municipal d’Esquerra Republicana i CAPGIREM VIC. Volem agrair-los públicament que facilitessin la creació d’aquest espai lliure de feixisme tot assistint a la trobada. En els propers dies l’assemblea de CAPGIREM VIC valorarà com procedir a partir de la informació rebuda en la reunió. Tanmateix, en aquesta nota de premsa volem expressar la nostra més absoluta preocupació per tal com l’Alcaldessa i el seu govern estan gestionant el compliment de la moció aprovada el 3 de febrer de 2016, això és, el desmantellament de l’Antena. Ens sembla altament probable que darrera l’endarreriment no només hi ha una clara manca de voluntat política, sinó uns compromisos amb la multinacional espanyola Telefónica, o amb altres actors que desconeixem, que mai s’han fet públics. En aquest sentit, considerem imprescindible que s’aclareixi públicament tot el procediment de legalització de l’antena al Carrer Sant Fidel, que tingué lloc l’any 2014, durant el mandat on Convergència i Unió i Esquerra Republicana governaven la ciutat, i més de 20 anys després de la seva instal·lació. Per altra banda, exigim al govern que informi a la ciutadania de quins passos té previst seguir per tal no només de diversificar la radiació d’aquesta Antena, sinó de reduir al màxim les radiacions a la ciutat de Vic. Aquest mateix matí nosaltres hem sol·licitat una reunió amb Erra per abordar aquestes qüestions.

Ens trobem davant d’un cas clar de manca de sobirania municipal o, el que és el mateix, de submissió del govern de la ciutat als desitjos, interessos i voluntats de poders econòmics que mai han passat per les urnes. En aquest sentit, l’assemblea de CAPGIREM VIC continuarà vetllant pel tema, i generarem més espais lliures de feixisme per tal de poder-ho parlar amb la resta d’actors. Desitgem que en una propera convocatòria l’Alcaldessa i el seu govern no posin com a condició la presència del feixisme.

Vic, 21 de juny de 2018