Capgirem Vic assistirà a la reunió sobre el carrer 1 d’Octubre i es manté en la postura sobre el carrer Virrei Avilés

Capgirem Vic assistirà aquest dijous al vespre a la reunió que ha convocat l’equip de govern per parlar de posar el nom d’1 d’Octubre a un espai de la ciutat. Capgirem hi assistirà un cop hem confirmat que no s’hi convida a l’extrema dreta, tal com hem demanat en altres casos. A la reunió, Capgirem es mantindrà en la seva proposta de posar el nom d’1 d’Octubre (o Primer d’Octubre, com alguns lingüistes diuen que s’ha de dir correctament en català) al carrer Virrei Avilés.

Des de Capgirem Vic denunciem la campanya prèvia a la pretesa consulta que es va fer al veïnat, una consulta esbiaixada i no acordada ni amb l’associació de veïns ni amb la resta de grups polítics. Una consulta plena d’irregularitats, com que ja es rebés propaganda en contra del canvi de nom una setmana abans que la convocatòria de la consulta mateixa.

L’assemblea de Capgirem Vic només acceptarà que no es digui 1 d’Octubre al carrer Virrei Avilés si hi ha igualment el compromís de donar-lo a un altre espai de la ciutat, però alhora el compromís ferm de canviar el nom del Virrei Avilés, a poder ser pel nom d’una dona i així compensar un nomenclàtor excessivament masculinitzat.