Capgirem Vic avança en la conformació de la candidatura de 2019 i crea un grup de treball que vetlli per la cura del col·lectiu

Un moment de l'assemblea oberta d'aquest dissabte
Un moment de l’assemblea oberta d’aquest dissabte

Capgirem Vic ha fet aquest dissabte una nova assemblea oberta en la qual ha continuat avançant en la conformació de la candidatura que presentarà a les eleccions municipals de maig de 2019.

A l’assemblea d’aquest dissabte, en la qual s’han continuat incorporat persones noves al projecte, s’hi ha aprovat el document marc de construcció de la candidatura. El document aposta per una candidatura unitària d’esquerres i rupturista que materialitzi una alternativa a l’Ajuntament de Vic. Tot el treball actual s’encamina a assolir l’objectiu de recollir un ampli suport que permeti liderar i garantir l’alternativa al govern vigatà a partir de 2019. El document aprovat aquest dissabte, i que ja es va debatre en l’anterior assemblea oberta, parteix de l’anàlisi del context actual i dibuixa un escenari que ha de ser possible gràcies a l’empoderament de la gent, recollint l’esperit de l’1 i el 3 d’Octubre passats i de l’últim 8 de Març.

El document planteja les bases per un govern d’esquerres que trenqui definitivament amb les dinàmiques de 40 anys de governança per a uns pocs en detriment dels interessos de la majoria, en les últimes legislatures fins i tot amb el suport d’algunes forces d’esquerres.

Treballar la cura de les persones per enfortir el col·lectiu

L’assemblea també ha donat el vist-i-plau a la creació d’un grup de treball que vetlli per la bona salut del col·lectiu. Ho farà treballant internament qüestions com els desequilibris en qüestió de gènere o els rols de poder que juguen cadascuna de les persones que conformen l’assemblea de Capgirem Vic, per poder així superar tensions que es donen en tots els col·lectius però que difícilment s’han afrontat com es pretén fer ara des de la formació rupturista vigatana.

Finalment l’assemblea ha fixat les bases per l’elaboració d’un manifest que es farà públic aquesta tardor i que servirà per recollir adhesions de persones i col·lectius de la ciutat que es vulguin sumar al projecte. El manifest porta per títol «Un pas endavant. Bastim l’alternativa», en el que ja és tota una declaració d’intencions sobre la proposta guanyadora que pretén plantejar Capgirem Vic per a les eleccions de 2019. Les diferents comissions  -entre altres, les de programa, d’obertura del col·lectiu o de codi ètic- també han explicat l’estat dels seus treballs.

L’assemblea s’ha fet al centre cívic de la Serradesentferm. La pròxima assemblea oberta serà a finals d’octubre en data i lloc que s’anunciarà properament.

L'assemblea s'ha fet al centre cívic de la Serradesentferm
L’assemblea s’ha fet al centre cívic de la Serradesentferm