Comunicat de Capgirem Vic davant la pròrroga dels pressupostos municipals

equip de govern

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Vic ens ha comunicat, avui, que aquest any no presentarà cap proposta de pressupostos i, per tant, prorrogarà els pressupostos aprovats l’any passat amb el suport del seu soci de legislatura, Vic per a Tots (ICV – Comuns).

Mitjançant aquest comunicat volem denunciar, primer, el fet de que el govern ni tan sols ens hagi presentat una proposta per poder-la esmenar amb propostes dels grups de l’oposició. És una absoluta manca de respecte vers els milers de ciutadans que a maig de 2015 van donar suport a Esquerra Republicana i a CAPGIREM VIC.

Segonament, volem denunciar la política teatral que el govern format pel PDECAT, l’ex-PSC i ara regidor no adscrit Benjamí Dòniga i Arnau Martí, de Vic per a Tots, fan amb aquesta mesura. És evident que, tal com ja hem anat apuntant en els darrers plens, a mesura que s’apropen les eleccions municipals de 2019 la coalició governamental vigatana escenificarà falsos desacords per així blanquejar els seus acords de govern i governabilitat. Ens sembla un insult a la intel•ligència de la població de Vic que ara facin veure que no es posen d’acord per uns nous pressupostos, quan tothom sap que si no hi hagués eleccions a maig de 2019 ja els tindrien preparats. Aquesta és una pràctica tan habitual com lamentable d’aquells que practiquen la vella política.

Es repeteix l’esquema de la passada legislatura, on el govern de CiU i ERC van teatralitzar diferències en el darrer tram de legislatura. Ara el PDECAT fa exactament el mateix, però amb Iniciativa-Comuns. Lamentem que formacions que es diuen d’esquerres reforcin aquesta manera de fer política que, des del nostre punt de vista, és tan urgent desallotjar de l’Ajuntament com ho és fer fora, a maig de 2019, a PDeCAT. Per una política transparent i honesta, considerem imprescindible mostrar el nostre més absolut rebuig a aquestes pràctiques polítiques.