Capgirem Vic demana la destitució de Benjamí Dòniga després que intentés aturar de males maneres les inspeccions de sanitat a les tavernes del Mercat Medieval

Benjamí Dòniga i Anna Erra. Foto: Osona.com
Benjamí Dòniga i Anna Erra. Foto: Osona.com

L’assemblea de Capgirem Vic vol denunciar públicament que aquest dijous 6 de desembre, en el marc del Mercat Medieval, el quart tinent d’alcalde i regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, va exigir a la tècnica municipal que vetlla pels temes de sanitat a cada fira,  que aturés les inspeccions regulars a les parades que es duen a terme per tal de donar compliment a la legislació vigent. Els fets van succeir enmig d’una de les zones del mercat destinades a expositors i tavernes, en un punt àlgid de l’assistència de visitants, quan el regidor del govern va exigir a crits a la tècnica que aturés la seva feina.

Davant d’aquests fets exposats i assabentada l’assemblea de Capgirem Vic dels mateixos a través de testimonis presencials de l’escena, ens disposem a fer-ho públic i denunciar-ho. Hem esperat 24 hores a fer públics els fets, després de demanar ahir mateix explicacions a l’alcaldessa Anna Erra, que ens consta que n’està assabentada. Al cap de més de 24 hores sense obtenir cap resposta a l’alçada de la situació, fem públics aquests fets vergonyants que no poden tornar-se a repetir ni en aquesta ni en cap altra fira.

Capgirem Vic vol denunciar l’abús de poder i de gènere d’un regidor del govern de l’alcaldessa Anna Erra cap a una de les tècniques municipals. Creiem convenient defensar-la tot donant-li el nostre total suport perquè segueixi desenvolupant les seves tasques en funció del seu criteri professional i sense tenir en compte les exigències totalment fora de lloc i abusives del regidor Benjamí Dòniga.

També volem posar de manifest la gravetat d’exigir l’aturada de les inspeccions de sanitat i, per tant, el control de la salubritat de les tavernes que ofereixen menjar i begudes. Entenem que qualevol tema relacionat amb la salut pública no és moneda de canvi per a res ni per a ningú.

Lamentem que aquesta sigui l’enèsima vegada que denunciem la incompetència del regidor Benjamí Dòniga en la gestió de l’àrea de Fires i Mercats, fet que perjudica de forma constant la ciutat i el lema “Vic ciutat de Fires i Mercats”

Per tot això, l’assamblea de CapgiremVic es veu en l’obligació de demanar la destitució immediata del regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, i insta a l’alcaldessa Anna Erra a replantejar-se seriosament quin preu té la governabilitat de la ciutat de Vic. Així mateix instem al regidor de Salut i primer tinent d’alcalde, Josep Arimany, a que, més enllà de les formes del regidor Benjamí Dòniga, es pronunciï sobre el fet que des de l’OFIM s’hagi ordenat aturar les inspeccions de sanitat de les parades del Mercat Medieval.