Comunicat davant l’abstenció diferenciada de l’alcaldessa Anna Erra respecte altres diputades i diputats de JxCat en la votació al Parlament d’una moció sobre l’abordatge de les violències sexuals contra els infants

Dijous a la tarda va tenir lloc al Parlament de Catalunya la votació d’una moció sobre l’abordatge integral de les violències sexuals contra els infants, en un punt de la qual, el 9b, s’insta el Govern de la Generalitat a establir mesures de control i seguiment de l’aplicació dels protocols relacionats amb la violència sexual infantil, de manera que incomplir-los greument als centres educatius concertats comporti la supressió automàtica del concert. El punt es va aprovar per majoria dels vots dels diputats i diputades de la cambra.

No obstant, és especialment significativa l’abstenció d’Anna Erra en aquest punt de la moció, en una votació diferenciada de la que van fer altres diputades i diputats del grup de Junts per Catalunya al qual pertany. L’alcaldessa Anna Erra ha reiterat, cada cop que des de Capgirem Vic s’ha qüestionat la seva duplicitat de càrrecs, que al Parlament hi va a «representar la ciutat». Aleshores, no podem entendre la seva abstenció diferenciada en aquesta votació d’altra manera que amb una concepció de Vic com una ciutat conservadora i catòlica, que tapa abusos per no tacar la imatge de l’Església.

La nostra aposta és per l’educació 100% pública, és a dir, sense concerts a centres privats, però en qualsevol cas trobem inacceptable defensar-los per a centres que no facin front de manera efectiva als abusos infantils complint amb els protocols adequats, i menys quan repetidament es diu que la seva tasca al Parlament és per a la ciutat.

En aquest sentit, doncs, ens demanem si aquest posicionament és compartit pel conjunt del govern de la ciutat i els seus socis. De la mateixa manera, exigim que l’alcaldessa Anna Erra doni explicacions públiques i argumenti els motius pels quals es va abstenir en aquest punt, a dfierència d’altres diputades i diputats del seu grup parlamentari.

Observem també com ERC, amb les ànsies d’ocupar el centre de l’espectre polític, acaba tenint a les seves files vots directament contraris a la mesura com el d’Antoni Castellà, ex d’Unió, de la mateixa manera que el vigatà Ramon Espadaler, ara al PSC, que també s’hi ha oposat.