El músic Jordi Casadesús, el cuiner Oriol Sala i els actuals regidors Marc Barnolas i Katia Juncks tanquen la llista de Capgirem Vic

Foto de les 28 persones de la candidatura que han assistit aquest dimecres a la presentació de la llista. Foto: Dolors Pena
Foto de la candidatura de Capgirem, aquest dimecres al centre cívic Montseny. Foto: Dolors Pena
 • La candidatura completa s’ha presentat aquest dimecres a l’Espai Rosita Verdaguer del Centre Cívic Montseny
 •  12 de les 21 persones de la llista són dones, 6 d’elles situades en els 10 primers llocs

Els actuals regidors Katia Juncks i Marc Barnolas, el cuiner Oriol Sala i el músic Jordi Casadesús tanquen simbòlicament la candidatura de Capgirem Vic per a les eleccions municipals del 26 de maig. La llista completa s’ha presentat en un acte públic aquest dimecres a l’Espai Rosita Verdaguer del centre cívic Montseny. La llista, tal com s’havia avançat el passat 9 de març l’encapçalen Joan Coma Roura i Sara Blázquez, les altres dues persones que formen part del grup municipal de Capgirem Vic. Col·locant Coma Roura i Blázquez als dos primers llocs d’una llista que tanquen Juncks i Barnolas l’assemblea de Capgirem Vic vol reconèixer la feina feta pel grup municipal en els últims quatre anys en una candidatura que, per la resta, és pràcticament nova respecte la que es va presentar el 2015.

La candidatura de Capgirem Vic s’ha conformat en dues fases. En la primera, la de l’elecció dels deu primers llocs de la llista, es va fer a través d’un mecanisme basat en la col·lectivitat que defuig de les lògiques utilitzades per la resta de partits i que busca incentivar la corresponsabilització i l’assemblearisme. Així, totes les persones de l’assemblea de Capgirem Vic, formada actualment per més de 60 persones, podien optar a ser votades, sense cap d’elles pogués postul·lar-se ni descartar-se prèviament. D’aquí van sorgir els 10 primers llocs de la llista.

I vist que els 10 primers llocs ja els ocupaven persones molt actives en el sí de Capgirem Vic, per a la confecció de la resta de la llista l’assemblea va encarregar a una comissió que conformés la resta de candidatura prioritzant que hi haguessin persones de l’assemblea però també de fora que reunissin alguns d’aquests perfils: vinculades als moviments socials, als barris, la cultura popular, el feminisme, el món estudiantil, l’ecologia, l’antifeixisme o la lluita juvenil.

A més, la sortida de Juncks i Barnolas dels primers llocs de la candidatura també es va fer seguint el codi ètic que s’ha autoimposat Capgirem Vic, i que limita a una màxim de dos mandats la possibilitat de ser regidora i que un mínim de la meitat del grup municipal es renovi d’una legislatura a l’altra. Pel que fa a la paritat de gènere, que era un altre dels requisits que s’havia autoimposat l’assemblea de Capgirem, desbordant l’obligació legal que hi hagi un mínim d’un 40% de dones o homes,. també es compleix, ja que els 21 llocs de la llista els ocupen 12 dones i 9 homes.

Un cop completades les dues fases d’elaboració de la llista la candidatura ha quedat conformada així:

 1. Joan Coma i Roura. 37 anys. Pare d’en Lluc (7 anys) i la Joana (4 anys). El setè de nou germanes. Sociòleg i Màster en Relacions Internacionals. Professor d’Institut en llista d’espera. Militant de la CUP i activista de la campanya BDS. Soci d’Òmnium Cultural i del Casal Popular Boira Baixa. Amant de la cuina. Si no es pot riure, no val la pena.
 2. Sara Blázquez i Castells. 33 anys. Periodista i cooperativista. Feminista i antifeixista i, en les estones lliures, aprenent de surfista. He participat en diversos moviments per a la transformació social. M’encanta la ciutat que em va acollir.
 3. Carla Dinarès i Ayats, 30 anys. Arquitecta Superior i estudiant de postgrau en Polítiques d’Habitatge. Vigatana de naixement i per convicció, tot i que, a la mínima que pot, s’escapa a veure món. Militant de la CUP i de L’Ortiga. Sòcia de la Jazz Cava i d’Òmnium.
 4. Pere Freixa i Oliveras. 37 anys. Enginyer tècnic agrícola. Ha participat en diversos moviments socials i cooperatives. Militant de la CUP. Amant de la muntanya i el ciclisme.
 5. Asun Martínez Artero. 46 anys. Advocada de professió, feminista i activista allà on calgui. Arenyenca de naixement i vigatana de tot cor.
 6. Roger Cumeras Viladecans. 34 anys. Enginyer Civil amb perspectiva social i feminista. Tècnic en Mobilitat Sostenible. Activista i acordionista. Membre de l’ONG per a la Promoció del Transport Públic i de La Fàbrica de Somnis. Amant de córrer per la muntanya.
 7. Carme Quintero Torres. 40 anys. Integradora Social i estudiant de Grau d’Educació Social (UOC). Activista feminista i ferma defensora de l’educació i la cultura com a eines de transformació social. Fan dels seus gossos i de compartir rialles.
 8. Eudald Martínez i Solà. 33 anys. Treballador Social i fuster. Militant de la CUP i Endavant. Participa en diversos moviments socials i veïnals. Li agraden els esports de muntanya i ballar.
 9. Susanna Vives i Reverter. 48 anys. Fisioterapeuta i Tècnica Superior en Medicina Xinesa per la Universitat de Beijing. Activista pels drets de les persones i dels animals. Li apassiona la gent i lluito sempre per una societat justa.
 10. Isabel Llanas i Cuenca. 43 anys. Docent especialista d’idiomes. Vinculada a col·lectius i moviments socials, sempre des de la lluita feminista i antifeixista. Militant de la CUP.
 11. Marc Camacho Balaguer. 21 anys. Del barri dels Caputxins. Estudiant de Dret a la UdG. Vinculat al teixit associatiu pel foment de la Cultura Popular, com la Colla Gegantera i Grallera del carrer de la Riera i de la Colla del Merma-Verds.
 12. Blanca Garcia Sena. 53 anys. Fa més de 30 anys que treballa d’auxiliar d’infermeria al sector sanitari. Membre del moviment de Sanitaris per la República. Li agrada la natura i el voluntariat.
 13. Eva Marichalar Freixa. 45 anys. Artista, investigadora i docent en acció per a les arts de carrer, la cultura i les xarxes de suport com a forces per a la transformació i el canvi. Amant del caminar i la conversa. Compromesa amb el moviment per a la llibertat del poble sahrauí.
 14. Blanca Costa Treviño. 28 anys. Educadora social, d’esperit viatger i militant de l’Ortiga Feminista. La transformació social comença en una mateixa, en el dia a dia i en les relacions humanes.
 15. Agustí Bancells Bau. 41 anys. Pare. Educador. Implicat en moviments socials i veïnals de Vic, i d’educació en el lleure infantil i juvenil.
 16. Míriam El Mouhadab Carbonell. 21 anys. Del barri de l’Horta Vermella. Estudiant de filologia catalana a la UB. Participa en la comissió de festes de festes del barri i en la Festa Major Jove de Vic. Monitora de lleure.
 17. Montse Vilà Portet. 49 anys. Activista cultural. Graduada en Arts Escèniques i Acció Social per l’Institut del Teatre de Barcelona. Treballa per la Diputació de Barcelona amb el projecte Bibliolab. De la Montserrat Roig agafa la seva frase de capçalera: La cultura és l’opció política més revolucionària a llarg termini.
 18. Jordi Casadesús Coromina. 33 anys. Del barri dels Caputxins, músic i productor. President de l’Associació Cívico Cultural Vic Bang Jazz Cava i director del Festival de Jazz i del Foramuralla.
 19. Oriol Sala Colomer. 42 anys. Luthier de formació i cuiner de vocació. Viu entre Vic i el Maresme. Porta el restaurant el Gravat de Vic i és membre del col·lectiu Osona Cuina.
 20. Marc Barnolas Vilamala. 31 anys. Graduat en Educació Social. Director en el lleure infantil i juvenil. Diversos anys de militància a Maulets. Membre del CSA La Torratxa fins al seu tancament. Veí del Remei. Fa dues legislatures que és regidor de la CUP a l’Ajuntament.
 21. Katia Regina Juncks Kammers. 46 anys. Brasilera i catalana. Del barri del Sapé i ara del centre de Vic. Historiadora. Membre de Mares amb Veu, una colla de dones de tot el món que diuen la seva quan volen. Activista d’UCFR Osona i de Soroll Femení.

SUPLENTS.

S1. Marco Sebastián Noferini. 49 anys. Treballador de l’administració pública. Compromès amb la lluita pels drets socials, principalment laborals. Hobys: gaudir de la meva família i dels meus amics, llegir i escriure. Un somni: “aconseguir un món més just i solidari”.

S2. Mar Miralles Maeztu. 31 anys. Militant de la CUP. Feminista i antifeixista. Arquitecta i urbanista per un territori sostenible. Ex-regidora de Molins de Rei.

S3. Stephen Henry Cedar. 63 anys. Activista a Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, CDR i anticapitalista. Traductor i professor d’anglès

S4. Marta Pérez Garcia. 27 anys. Treballadora de la indústria alimentària. Ha participat en el moviment estudiantil UAB i al SEPC. Actualment participa en el moviment feminista de Vic. Estudiant de Criminologia. Antifeixista i antiracista.

S5. Arnau Comajoan Cara. 22 anys. Nascut al barri del Remei. Estudiant d’Enginyeria Civil a la UPC. Ha participat en diversos espais del moviment juvenil i popular com Arran, el SEPC, l’Ateneu Popular la Buixarda i la Festa Major Jove.

S6. Queralt Arumí Agramunt. 23 anys. Viu al barri dels Caputxins. Estudiant. Feminista i membre de la Festa Major Jove de Vic.

S7. Jordi Sala Pou. 33 anys. Treballador del sector del metall. Militant del sindicat COS, membre de la comissió de festes del barri de l’Horta Vermella i afiliat a la CUP.

S8. Quim Soler Salés. 51 anys. Militant i activista antimilitarista, independentista, antifeixista i anticapitalista. Ex-regidor de la CUP (2007-2011). Llicenciat en filologia catalana.

S9. Nil Puigivila Ylla-Català. 34 anys. Antifeixista, sempre del costat dels bons. Milito a la CUP. Treballant en l’àmbit de la joventut i docent en llista d’espera. Visc al barri de la Calla.

S10. Núria Coromina Quintana. 24 anys. Politòloga i màster en Migracions
Contemporànies, amant de la música i l’educació. Membre de l’assemblea de Festa Major Jove i de l’Agrupament Escolta Guillem de Montrodon. Viu i deixa viure!

La presentació de la llista s’ha fet aquest dimecres a l’Espai Rosita Verdaguer del centre cívic Montseny, en record de qui va ser activista veïnal del barri del Remei i més concretament dels Habitatges Montseny. En el transcurs de l’acte també s’han avançat alguns dels punts del programa amb què Capgirem Vic es presenta a les eleccions del 26 de maig amb l’objectiu clar d’encapçalar una alternativa independentista i d’esquerres que posi fi a 40 anys de govern de Convergència a la ciutat. Els punts del programa que s’han avançat són els següents:

 1. Treballarem perquè el Bisbat de Vic pagui els 200.000€ anuals que ara se li perdonen en impostos municipals.
 2. Municipalitzarem la gestió dels serveis funeraris per garantir enterraments dignes a preus accessibles.
 3. Potenciarem el petit comerç a tots els barris amb moratòries a permisos per a grans superfícies comercials.
 4. Renovarem la xarxa de bus urbà perquè sigui d’alta freqüència, arribi als polígons, a les zones d’oci i funcioni els diumenges.
 5. Cedirem un espai polivalent autogestionat pel jovent de la ciutat.
 6. Municipalitzarem la gestió de l’aigua, l’Atlàntida, les escoles bressol i proposarem la municipalització de les instal·lacions del Club Patí Vic.
 7. Aplicarem un pla per a la transició energètica municipal promovent les energies renovables, l’estalvi energètic i garantir el subministrament per a tothom
 8. Treballarem per posar a disposició de la gent els 2.257 habitatges buits de la ciutat a través de polítiques d’habitatge efectives i socials.
 9. Preservarem els espais naturals en perill de ser urbanitzats com el Graell, el Puig dels Jueus i l’entorn de Sant Sixt.
 10. Farem política amb perspectiva de gènere per acabar amb tot tipus de discriminació.
 11. Tothom podrà participar en la presa de decisions de l’Ajuntament a través d’assemblees municipals obertes.
 12. Practicarem la desobediència institucional i fomentarem la desobediència civil davant qualsevol situació d’injustícia.
 13. Crearem un projecte per a l’intercanvi gratuït de llibres de text per a l’alumnat dels centres educatius i ampliarem les beques menjador
 14. Treballarem per acabar amb la segregació social, per fer de Vic un municipi inclusiu, cohesionat i sense barris de primera i de segona.