Capgirem Vic considera un escàndol la inauguració encoberta en plena campanya de l’espai verd de sobre el nou pàrquing privat de l’Hospital de la Santa Creu

  • La inauguració de l’espai verd s’avança i ara es camufla de festa d’obertura a una setmana de les eleccions
  • La Fundació de l’Hospital de la Santa Creu, organitzadora de l’acte, està presidida per Anna Erra i el vicepresident és Josep Maria Arimany, números 1 i 2 de la llista de Junts per Catalunya
  • Les associacions de veïns han desmentit a Capgirem Vic que organitzin l’acte, malgrat el que es diu en el cartell

Capgirem Vic vol denunciar l’escàndol majúscul que representa la inauguració aquest dissabte en plena campanya electoral de l’anomenat «nou parc públic davant l’Hospital de la Santa Creu». La inauguració s’ha camuflat en forma de «festa d’obertura». L’organitza la Fundació de l’Hospital de la Santa Creu, organisme del qual l’alcaldessa i candidata a l’alcalde de Junts per Catalunya Vic, Anna Erra, n’és la presidenta, i el número 2 de la llista, Josep Maria Arimany, n’és el vicepresident.

La llei és meridianament clara prohibint aquest tipus d’actes en campanya i malgrat no organitzar-ho formalment l’Ajuntament és claríssimament un acte de campanya dels partits que han format part i donat suport a l’equip de govern en l’última legislatura, començant per Junts per Catalunya. De fet, si tan clar tinguessin que l’acte és merament organitzat per una entitat privada, se n’hauria pogut dir sense més problema «inauguració», com sol ser habitual fora de campanya, i no haver-ho de camuflar en forma de «festa d’obertura».

Es tracta la Fundació de l’Hospital de la Santa Creu d’un organisme privat que durant l’última legislatura s’ha beneficiat de l’exempció de prop de 150.000 euros en taxes i impostos per obres, sota el pretext que es tracta d’una entitat social. Capgirem Vic ha estat l’únic grup municipal que votat en contra de totes aquelles exempcions i bonificacions que no tenien a veure directament amb l’activitat assistencial, començant per les obres del pàrquing privat, la coberta vegetal del qual és el que en realitat aquest dissabte s’inaugurarà.

El 'parc' que s'inaugura és en un espai on abans de fer-hi el pàrquing ja hi havia gespa i arbres frondosos
El ‘parc’ que s’inaugura és en un espai on abans de fer-hi el pàrquing ja hi havia gespa i arbres frondosos

De fet, la pròpia nota de premsa de la Fundació de l’Hospital de la Santa Creu deixa llegir entre línies la pressa amb què ara s’inaugura el pretès nou parc. La nota comença dient que «l’obertura del parc s’avança a la posada en marxa de les noves instal·lacions hospitalàries per facilitar l’accessibilitat a la zona i perquè tota la ciutadania pugui començar a gaudir, des d’aquest cap de setmana, d’aquest nou espai verd al centre de Vic». Com si la ciutadania de ¨Vic, que ha patit mesos d’endarreriment d’unes obres que han dificultat significativament la circulació, tant de vehicles com de vianants, ara li vingués d’una setmana per anar a trepitjar l’herba que cobreix el nou pàrquing privat de la Fundació de l’Hospital de la Santa Creu que presideixen Anna Erra i Josep Maria Arimany. De fet, ens consta que la inauguració de l’espai verd, ara rebatejat com a «parc» estava prevista per a més endavant i s’ha avançat.

I enmig de tot el cúmul de despropòsits, en el cartell de la pretesa festa d’obertura s’hi diu que l’acte l’organitzen la Fundació de l’Hospital de la Santa Creu i les associacions de veïns del carrer Sant Pere, Centre Històric i El Sucre. Des de les associacions han desmentit a Capgirem Vic que formin part de l’organització. Considerem gravíssim que s’instrumentalitzi d’aquesta forma tan barroera les associacions de veïns per a un acte electoralista com aquest.

Aquest dijous al migdia hem enviat un missatge privat a les candidates de Junts per Vic Anna Erra i Josep Arimany, denunciant aquests fets i informant-los que gent de Capgirem Vic aniria a la inauguració per celebrar-ho i repartir informació entre el públic assistent.