Capgirem Vic denuncia la inacció de l’Ajuntament davant l’onada de calor que s’està vivint aquests dies. Per això, demana que s’obrin les piscines de la ciutat perquè la ciutadania s’hi pugui refrescar, així com l’habilitació de refugis climàtics en altres punts de Vic que serveixin per pal·liar mínimament els efectes de la calor sobre la salut de les persones.

El grup municipal de Capgirem Vic va demanar al ple de l’Ajuntament de dilluns passat quines accions pensava dur a terme l’equip de govern davant la més que anunciada onada de calor. La resposta va ser treure-li importància a l’onada de calor, limitar-se a dir que encara no s’havia arribat als límits fixats per la Generalitat per activar mesures excepcionals i, en definitiva, negar que estem en una preocupant onada de calor. «No activarem res», va ser la resposta de l’alcaldessa Anna Erra. «No estem en onada de calor, estem a 37 graus, i no es pot iniciar el protocol», va afegir el regidor Josep Ramon Soldevila.

Des de Capgirem Vic demanem que l’equip de govern sigui molt més proactiu davant aquest tipus de situacions, tal com s’està fent en altres ajuntaments de ciutats similars a Vic. Solucions com avançar només uns dies l’obertura de la piscina d’estiu de la piscina municipal de Vic o demanar que el Club Patí Vic retorni mínimament els favors econòmics que li ha fet l’equip de govern en els últims anys amb un gest cap a la ciutadania obrint-li la piscina serien dos primers gestos que no requereixen grans esforços.

En el rerefons de la inacció de l’equip de govern hi ha una vegada més el model de privatització dels serveis públics i d’afavoriment dels interessos privats per davant dels de la ciutadania, i que en situacions com la que ens trobem aquesta setmana deixen l’Ajuntament a expenses de tercers i els seus interessos. Uns serveis municipals de gestió directa permetrien una capacitat de reacció molt més gran que la que està tenint l’Ajuntament en casos com aquest però també molts d’altres.