Els tres grups de l’oposició creuen que el pàrquing soterrat del parc de Maria Àngels Anglada només beneficia els interessos privats de Consultori Bayés Vic Sl

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha acceptat la petició dels grups municipals d’ERC, Capgirem Vic i PSC de suspendre cautelarment la tramitació del pàrquing soterrat al parc de Maria Àngels Anglada de Vic. La suspensió, a la qual s’havia oposat l’equip de govern de l’Ajuntament, actualment amb majoria absoluta de Junts per Catalunya, en considerar-la poc fonamentada, és ferma i no s’hi pot interposar cap recurs.

Ara caldrà esperar a que el Tribunal resolgui el recurs especial que els tres grups de l’oposició de l’Ajuntament de Vic van presentar contra la contractació per fer la redacció del projecte i execució de les obres i la gestió i explotació de l’aparcament soterrat. Fins aleshores, tot quedarà parat.

El Tribunal considera que si no es dicta la suspensió cautelar, en cas que finalment es doni la raó a les tesis de l’oposició, si ara es continua amb el procediment de contractació, «el risc de l’efectivitat de la resolució del recurs i els perjudicis que podrien derivar-se serien de difícil o impossible reparació».

La resolució dictada en data 30 de juny de 2021, matisa que la suspensió cautelar de tota la tramitació es fa sense perjudici de la valoració sobre el fons de l’assumpte que farà el Tribunal de Contractes del Sector Públic en el seu moment.

ERC, Capgirem Vic i PSC van presentar el recurs davant el Tribunal de Contractes del Sector Públic després d’esgotar, infructuosament, la via política i davant d’un equip de govern absolutament tancat en banda davant les múltiples argumentacions de l’oposició en una operació urbanística que no beneficia els interessos de la ciutadania, sinó únicament els interessos privats de l’empresa Consultori Bayés Vic SL.

Els vuit arguments tècnics contra el pàrquing del parc de Maria Àngels Anglada, exposats en el recurs presentat davant el Tribunal de Contractes del Sector Públic, van ser resumits també en una roda de premsa conjunta dels tres grups municipals i es poden consultar en aquesta nota de premsa. Bàsicament es fonamenten en la falta de necessitat d’aquest pàrquing i en el fet que només beneficia els interessos privats de Bayés, tal com es veu ben clar en alguns dels punts de les clàusules de contractació del concurs.

D’aquí que, vist l’immobilisme de l’equip de govern de Junts per Catalunya en la seva defensa tancada dels interessos privats de Bayés, es presentés el recurs davant del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. L’ens davant del qual s’ha presentat el recurs no és un òrgan judicial, sinó que es tracta d’un tribunal administratiu, davant del qual es presenten nombrosos recursos perquè, des d’un ens imparcial, es dilucidin desacords entre diferents parts en casos de contractació pública.

La tasca política de l’oposició es basa en vetllar perquè els interessos públics no es vegin afectats per les males praxis polítiques del govern d’aquesta ciutat. L’aparcament del parc Maria Àngels Anglada no és un cas aïllat, sinó el paradigma d’una manera de procedir del govern de la ciutat, un govern més preocupat pels interessos d’uns pocs que no pas pel bé comú.

La resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic es pot consultar en aquest enllaç.