Aquest divendres a les 9 del matí, hem assistit a l’obertura de pliques de les ofertes presentades a la licitació de la contractació de la concessió d’obra per la redacció del projecte bàsic i de l’execució de les obres i la gestió i l’explotació d’un aparcament soterrani per a vehicles, en el subsòl del parc Maria Àngels Anglada de Vic.

Des de l’assemblea hem denunciat nombroses vegades que la construcció d’aquest aparcament i la venda de l’edifici del Seminari Vell formen part d’una mateixa operació dirigida per la Clínica Bayés i arranjada pel govern convergent de la ciutat de Vic utilitzant tota la maquinària institucional de que disposa.

Juntament amb ERC i PSC vam presentar un recurs al Tribunal de Contractes de Catalunya -que va ser rebutjat fa escasses setmanes- on exposàvem les contradiccions manifestes en el procés de creació del servei de l’aparcament i en l’inici de la contractació. Des del govern de Junts s’ha argumentat la necessitat pública d’aquest aparcament amagant que els interessos reals no són públics, sinó de l’empresa privada Clínica Bayés, fet que avui s’ha fet evident amb l’obertura del sobre únic que s’ha presentat a l’oferta de licitació.

Només hi ha hagut una sola empresa que s’hagi presentat a la licitació per, no només construir l’aparcament, sinó també redactar-ne el projecte, dirigir-ne l’obra i explotar-lo durant els 30 anys que dura la contractació. Aquesta empresa és Àmbit Local Serveis SL, que pertany a la Clínica Bayés i és la mateixa que va adquirir l’edifici del Seminari Vell. Es demostra doncs, el que venim denunciant des de fa mesos. El govern de l’Ajuntament de Vic ha actuat en base a clientelisme i ha mentit a la població argumentant una necessitat pública d’aparcament que només respon a interessos de la Clínica Bayés.

Donada l’evidència, l’assemblea de Capgirem Vic ens refermem en la nostra voluntat de seguir treballant juntament amb ERC i PSC perquè aquesta operació es reverteixi i de seguir estudiant els mecanismes legals per fer-ho. Demanem que l’alcaldessa Anna Erra reconegui públicament les males praxi que s’han donat en aquest procés i reclamem responsabilitat en la gestió del patrimoni públic a l’hora d’exercir el seu mandat.