Projecte

Conscients que les institucions municipals són “l’últim graó” administratiu d’un Estat demofòbic però, al mateix temps, les més properes al poble, des de Capgirem Vic entenem l’acció municipalista com l’espai vàlid on incidir políticament per bastir un projecte popular, rupturista i d’alliberament nacional i social a totes les viles, pobles i ciutats dels Països Catalans.

Seguint una fórmula similar a la de 2015, quan Capgirem Vic va ser la confluència de les assemblees locals de la CUP, el Procés Constituent i diverses persones d’esquerres de la ciutat, l’assemblea General de Capgirem Vic celebrada al maig de 2018 va aprovar tornar-se a presentar a les eleccions municipals del maig de 2019.

Des de la nostra visió política del municipalisme, considerem l’ètica política com un dels principis bàsics de radicalitat democràtica i també com una eina que garanteix la regeneració política que exigeix el context actual. Capgirem Vic presentem aquest Codi Ètic, un compromís de totes l es seves participants que duen a terme una activitat política institucional basada en l ‘honestedat, l ’ètica, l a j ustícia social i l a transparència. Els següents principis actuaran com a garantia per tal que totes l es persones electes representants de la candidatura actuïn obeint allò que l’assemblea ha decidit de forma unànime.

1. LIMITACIÓ DE MANDATS: 2 LEGISLATURES

2. LIMITACIÓ DE SOUS: 2,5 VEGADES EL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL (SMI Net = 695,70€/mes; Sou Net Regidores = 1.739,25€/mes)

3. LIMITACIÓ DE CÀRRECS: SENSE DUPLICITATS

4. ACCIÓ DE RESPONSABILITAT: L’ ACTA DE REGIDOR ÉS DE L’ASSEMBLEA

5. TRANSPARÈNCIA POLÍTICA: PUBLICACIÓ DE L’AGENDA POLÍTICA

6. TRANSPARÈNCIA ECONÒMICA: PUBLICACIÓ DE SOUS, DEDICACIONS, BÉNS I ACTIVITATS

7. COMPROMÍS DE DIGNITAT: NO ACCEPTACIÓ DE REGALS

8. COMPROMÍS D’HONESTADAT: NO UTILITZACIÓ DE RECURSOS PÚBLICS PER FINS PARTICULARS

9. ACCIÓ DE RESPONSABILITAT DE L’ASSEMBLEA: COMPROMÍS COL·LECTIU

 

Llegeix el codi sencer >

 

BASTIM L’ALTERNATIVA

 

La cohesió social és el principal repte de la ciutat i del país. Després de 10 anys de l’esclat de la bombolla financera i immobiliària, la desigualtat generada a partir d’un model polític, econòmic i social que és fonamentat en els privilegis d’uns pocs i la precarització de moltes s’ha vist incrementada i consolidada, també a Vic. Quaranta anys de governs convergents, promovent i defensant aquest model, fan que la lluita contra la desigualtat i la pobresa, i la construcció d’una ciutat cohesionada, esdevinguin una necessitat imperant.

És imprescindible generar les condicions necessàries perquè hi hagi un canvi profund. Les eleccions municipals de maig de 2019 són una oportunitat per tal de fer avançar un projecte transformador per Vic. Volem bastir una alternativa guanyadora. Una alternativa d’esquerres amb voluntat de constituir un govern compromès en fer de la reivindicació social i nacional la brúixola de la seva acció política. Un govern compromès amb la cultura d’arrel popular, que posi tots els equipaments culturals municipals a disposició de tota la ciutadania. Un govern que defensi l’educació pública, gratuïta i de qualitat, de l’escola bressol a la Universitat. Compromès amb l’economia social i el petit comerç, i que lluiti contra les grans superfícies i les franquícies d’un món globalitzat que precaritzen treballadores i despersonalitzen la ciutat. Un govern que aposti per models alternatius a la provisió de serveis públics, que lluiti per municipalitzar serveis bàsics com l’aigua, la recollida d’escombraries o els serveis funeraris. Un govern ecologista compromès a fer de Vic una ciutat molt més habitable, sostenible i ambientalment sana, que planti cara i plantegi alternatives a la nova fal•lera de creixement urbanístic. Compromès a deixar enrere la vella política de corbata i construir una altra manera de fer política basada en l’honestedat i elcompromís amb la igualtat, amb limitació de mandats i l’abolició de tot tipus de privilegis. Un govern que entengui que les institucions són només una eina a disposició de la gent, mai l’objectiu, i on les persones que hi participin no aspirin a convertir-se en unes professionals més de la política. Un govern que posi a disposició de la gent mecanismes de participació directa i control sobre la seva gestió. Un govern que lluiti contra les desigualtats de gènere, classe i origen. Un govern antiracista i antifeixista. Un govern feminista. Un govern compromès a manar obeint la voluntat popular.

Som moltes les que volem bastir aquesta alternativa per obrir un nou cicle polític a Vic. Les que volem fer realitat aquest canvi, entenem que és necessari que totes aquelles organitzacions i persones que l’anhelem, exigim i prenguem un doble compromís públic.

Llegeix el manifest sencer i la llista d’adhesions >

 

Segueix-nos a les xarxes socials!

info@capgiremvic.cat